Universitet og erhvervsliv indgår nyt partnerskab
Fra efteråret 2017 styrkes samarbejdet mellem erhvervslivet og de studerende, når den amerikanske gigant Bristol-Myers Squibb udbyder et nyt kursus med fokus på medicinsk entrepenørskab på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
På en af årets varme sommerdage nedsatte den nuværende regering et vækstteam. Teamet skal i det kommende år fremlægge planen for, hvordan man bedst muligt sikrer den positive udvikling indenfor dansk medicinal- og medicoindustri.
I vækstteamet sidder Anders Thelborg, der er administrerende direktør for Bristol-Myers Squibb Danmark. For ham blev det under vækstteamets møder klart, at en central del af indsatsen på life science-området er en styrkelse af relationerne mellem universitetsverdenen og erhvervslivet, så videnskabelige fremskridt kan omdannes til kommercielle succeser. Netop den idé handler Bristol-Myers Squibb nu på, når de i samarbejde med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU udbyder kurset ”biopharma entrepeneurship” fra efterårssemestret 2017.
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er en del af KU, og har blandt andet til huse i PharmaSchool, der ligger centralt placeret i Copenhagen Science City. Det er netop her, at det nye kursus udbydes, og i fremtiden vil være med til at styrke det fokus på vidensdeling, entrepenørskab og innovation, der er central for Copenhagen Science City.
Vores samarbejde med KU har udspring i det arbejde, vi har i vækstteamet med at sikre, at vi bliver endnu bedre til at styrke relationerne mellem universitetsverdenen og erhvervslivet
Anders Thelborg, direktør for Bristol-Myers Squibb i Danmark, til Berlingske Business
Kurset finansieres af Bristol-Myers Squibb, der for at understøtte det faglige niveau vil flyve undervisere ind fra selskabets hovedkvarter i New York. Indsatsen understreger den amerikanske gigants interesse i medicinsk entrepenørskab. Selskabet har siden 2014 investeret et større milliardbeløb i danske biotekvirksomheder og det stærke danske universitetsmiljø, der via deres gensidige afhængighed danner rammer for et stærkt entrepenørmiljø.
Det er netop dette tætte samarbejde mellem virksomheder og studerende, der nu styrkes gennem tiltaget, der ligeledes støttes af Fonden for Entrepenørskab. ”De mange investeringer, Bristol-Myers Squibb har foretaget i Danmark, har betydet en større ekspertise omkring dansk biotek og de udfordringer, mange dygtige forskere står med, når de vil springe ud som iværksættere. Det har fået os til at sætte ind med støtten til dette fag, som forhåbentligt også vil styrke relationerne mellem universitetsverdenen og erhvervslivet”, siger Anders Thelborg til SUND Kommunikation.
I spidsen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet står Ulla Wever. Hun betegner det nye kursus som spændende, og understreger vigtigheden af at udbygge samarbejdet mellem erhvervslivet og de sundhedsvidenskabelige uddannelser. ”Vi får på en rigtigt god måde blandet farmaindustriens verden med forventningerne til studielivet – ikke mindst med ny læring og erfaring inden for innovation og entrepenørskab. Det er vigtigt, at vi giver de unge mulighed for at forholde sig til den virkelighed, som de snart skal være en del af”, siger Ulla Wever til Berlingske Business.